TÉRKÉP FÓRUM APRÓHIRDETÉS CÉGTÁR
KEZDŐLAP   
Acsád főoldala
Kistérségi Társulás


BEMUTATKOZÁS   
Köszöntő
Falutörténet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Híres szülöttek
Sport
Civil szervezetek


E-ÖNKORMÁNYZAT   
Alapadatok
Képviselő-testület
Bizottságok
Meghívó, előterjesztés
Testületi ülés jegyzőkönyvei
Rendeletek
Önk. szerződések
Hivatal felépítése
Ügytípusok
Hatósági nyilvántartások


INTÉZMÉNYEK   
Óvoda
Művelődési ház
Könyvtár
Orvosi rendelés
Védőnői szolgálat
Egyéb


GAZDASÁG   
Helyi adó
Infrastruktúra
Beruházások
Vállalkozások
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg


Helyi hírek, felhívások

Segítse munkánkat a község életéről, rendezvényeiről készített képeivel, az újabb programok, hírek, felhívások közzétételével, hogy minél inkább élő legyen az új virtuális közösségi élettér.

Információit kérjük, küldje el az impresszumban található e-mail címek valamelyikére, hogy elhelyezhessük a megfelelő menüben.


  Összes hír száma: 196
  ««     «     3     4     5     6    7     8     9    10   11    »     »»  


Kötelező védőoltásokkal kapcsolatos tájékoztatás
Forrás: Váradi Renáta - Dátum: 2013. március 20.
A Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve tájékoztatása szerint az utóbbi hónapok oltásmegtagadással kapcsolatos eseti felvetik azt a lehetőséget, hogy a gyermekközösségekbe olyan gyermek felvétele történik, aki nem rendelkezik az életkorhoz kötött kötelező védőoltásokkal. Azoknál a gyermekeknél, akiknél bármelyik kötelezően előírt védőoltás elmaradt, az elmaradt védőoltást a legrövidebb időn belül pótolni kell. Az óvodai felvételkor, az iskolai beíratásnál elengedhetetlen az orvosi igazolás bemutatása, amelynek tartalmaznia kell azt az információt, hogy a gyermek a kötelező védőoltásokkal rendelkezik. A gyermekek felvételét követően az iskola - egészségügyi szolgálat tagjai (orvos-védőnő) valamennyi közösségbe járó gyermek érdekében ellenőrzi a gyermek oltási könyve alapján az oltások meglétét. Óvodai és iskolai beíratásnál a szülők, gondviselők ügyeljenek a háziorvosi igazolás bemutatására, ami tartalmazza a gyermek egészségügyi állapotáról, valamint oltásairól szóló információt!
 


Tanköteles korba lépő gyermekek beiratkozási ideje
Forrás: dr. Váradi Renáta - Dátum: 2013. március 7.
Tájékoztatjuk a kedves helyi Lakosokat, hogy a 2013-2014. tanévre a tanköteles korba lépő gyermekek számára a beiratkozás ideje: 2013. április 8-9. 8,00 - 18,00 óra. A fenti időtartam alatt a 2013-ban tanköteles korba lépő gyermekét a szülő, gondviselő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. A szabálysértésekről szóló törvény értelmében az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló tanköteles gyermeket az iskolába nem íratja be, szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható. A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a 6. életévét betölti, legkésőbb az azt követő évben tankötelessé válik. Az a gyermek, akinek estében azt a szakértői bizottság javasolja, további 1 nevelési évig az óvodában részesül ellátásban, és ezt követően válik tankötelessé. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik. A beiratkozáskor be kell mutatni: a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást, mely lehet: óvodai szakvélemény, nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény, sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye. Az intézményvezető a döntéséről 8 napon belül írásban tájékoztatja a szülőt, gondviselőt, mely ellen a szülő, gondviselő jogszabálysértésre vagy érdeksérelemre történő hivatkozással jogorvoslati lehetőséggel élhet.
 


Általános iskolai beiskolázási körzethatár
Forrás: dr. Váradi Renáta - Dátum: 2013. február 28.
TISZTELT HELYI POLGÁROK! A VAS MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MEGKÜLDTE AZ ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEISKOLÁZÁSI KÖRZETHATÁROKRÓL SZÓLÓ DÖNTÉSÉT. A FELSŐBÜKI NAGY PÁL ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKISKOLÁHOZ (9737 BÜK, EÖTVÖS UTCA 1-3.) AZ ALÁBBI TELEPÜLÉSEK TARTOZNAK: ACSÁD, BÜK, IKLANBERÉNY, SAJTOSKÁL.
 


Melegedőhely aktiválása
Forrás: Dr. Váradi Renáta - Dátum: 2013. január 18.
Értesítjük a tisztelt helyi Lakosokat és a településen rekedt Polgárokat, hogy a rendkívüli időjárásra tekintettel 2013. január 18-án és 19-én Acsád Község Önkormányzata a helyi Kultúrházban igény esetén melegedőhelyet biztosít. Az igényt az alábbi számokon jelezhetik: 30/ 474-6276 vagy a 30/389-0820 vagy az Acsád, Béke u. 10. szám alatt. Kérjük a kedves helyi Lakosokat, figyeljenek egymásra, rokonaikra, szomszédaikra! A településről való elindulást nem javasoljuk! Acsád Község Önkormányzata
 


Elmarad a kutyachippelés
Forrás: Dr. Váradi Renáta - Dátum: 2013. január 18.
TÁJÉKOZTATJUK A HELYI LAKOSOKAT, HOGY A KUTYACHIPPELÉS ACSÁDON A MAI NAPON A ROSSZ IDŐJÁRÁSI VISZONYOK MIATT ELMARAD!
 


Vörös fokozatú figyelmeztető előrejelzés
Forrás: Dr. Váradi Renáta - Dátum: 2013. január 17.
Az Országos Meteorologiai Szolgálat a honlapján VÖRÖS fokozatú figyelmeztető előrejelzést tett közzé január 18. péntekre, miszerint a megye területén magas hótorlaszok várhatóak a friss hóval fedett területeken a viharos szél miatt.
   ««     «     3     4     5     6    7     8     9    10   11    »     »»  
  Összes hír száma: 196
oldal nyomtatása
Nyomtatás
küldje el az oldalt emailben
Küldje el az oldalt emailben
TELEPÜLÉSEK   
HÍREK, FELHÍVÁSOK   
Aktuális
Archívum


AKTUÁLIS   
Programajánló
Újság


KERESŐ   

GASZTRONÓMIA   
Étterem
Söröző, borozó


SZÁLLÁS   
Panzió


GALÉRIA   
Képgaléria és képeslapküldés


VENDÉGKÖNYV   
Írás
Olvasás

 
Látogatók száma:  450958 Impresszum Oldaltérkép E-mail